Tuesday, June 25, 2024
HomeBOLA SEPAK10 Jersi Terburuk Dalam Sejarah Liga Perdana Inggeris

10 Jersi Terburuk Dalam Sejarah Liga Perdana Inggeris

Kit kelab melambangkan sesuatu kelab pada musim itu. Kadang-kadang memberi impak yang besar dalam sesuatu perlawanan. Tetapi terdapat juga beberapa jersi yang menjadi bahan gelakan orang ramai. Berikut merupakan top 10 jersi terburuk dalam Liga Perdana Inggeris.

 

10. Chelsea (2007-08 away)

 

Nampaknya Chelsea tidak ada masalah penglihatan terganggu di Stamford Bridege 2007-08. Tetapi jersi kuning-bercahaya ini bermakna Terry dan Cole perlu memastikan penyerang pihak lawan melepasi mereka, bukan pegawai keselamatan.

 

9. Fulham (2010-11 third)

 

Sekarang, Fulham 2010-11 berjaya menghilangkan alasan mengarut oleh Alex Ferguson. Warna hijau zaitun ini, di tambah dengan garisan emas, membuatkan Clint Demsey dan rakan-rakan bermain baik di dalam padang. Kappa

 

8. Manchester United (2017-sekarang third)

 

Membuatkan peminat MU terlupa mengenai perlawan teruk mereka di Southamptom, kerana sibuk mengadili keluarnya jersi ketiga ini. Sememangnya kelihatan tiada kedai yang berani untuk menjualnya.

 

7. Manchester United (1995-96 away)

 

Kemungkinan menjadi jersi away paling menarik sepanjang zaman. Mampu menarik perhatian orang-orang tua untuk membuat kerja-kerja bercucuk tanam keliling rumah. Ada baikknya juga kerana mempunyai kuasa untuk menutup cela Alex Ferguson musim itu.

 

6. Arsenal (1991-93 away)

 

Ian Wright, Arsenal

Kita tidak dapat bayangkan bagaimana JVC terlalu gembira melihat jersi yang menarik perhatian ramai ini. JVC tidak perasan ke yang lambingnya tengelam oleh ‘kecantikan’ jersi ini?

 

5. Aston Villa (1993-95 away)

 

Penaja Aston Villa ketika itu hampir menarik balik tajaannya selepas jersi belang dengan kombinasi warna pelik merah, hijau dan hitam itu dikeluarkan. Mana-mana penaja mungkin akan terus menarik balik tajaan selepas melihat jersi ini.

 

4. Liverpool (2013-14 third kit)

 

Walaupun jarang dipakai, akan tetapi jersi ini terkenal dengan gelaran ‘absolute massacre’ oleh kipas-susah-mati Liverpool. Ada yang sudah berpaling tadah ke Chelsea dengan alasan ‘saya meminati Torres bukan Liverpool’.

 

3. Newcastle United (1995-96 away)

 

Seperti Norwich City, Newcastle kelihatan seronok berada di Liga Perdana dengan memakai baju terburuk dalam sejarah. Baju berbelang kelihatan agak garang musim itu. Tetapi kombinasi warna biru dan maroon di campur pula bintang produk arak di tengah-tengah baju seperti bangga kelihatan hodoh

 

2. Nottingham Forest (1995-97 away)

 

Selepas menjadi kelab Liga Perdana Inggeris pertama tersingkir pada tahun itu, jersinya kelihatan seperti baju kuning di conteng oleh kanak-kanak. Mungkin dia tertekan dengan penyingkiran itu.

 

1. Norwich City (1992-94 home)

 

The Canaries sememangnya terkenal dengan warna hijau-kuningnya. Akan tetapi siapa ingin memakai jersi kuning yang penuh dengan burung kenari berwarna hijau?

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments