Tuesday, June 25, 2024
HomeBERITA SEMASAFadhli Shas Dilantik Menjadi Kapten Harimau Malaya

Fadhli Shas Dilantik Menjadi Kapten Harimau Malaya

Selepas ketiadaan Safiq Rahim pada perlawanan malam ini disebabkan penggantungan timbul tanda tanya siapa yang akan memakai lilitan itu. Pertahanan Johor Darul Ta’zim (JDT), Fadhli Shas menjadi pilihan jurulatih, Nelo Vingada untuk memakai lilitan kapten Harimau Malaya pada aksi kelayakan Piala Asia 2019 berdepan Korea Utara di Stadium I-Mobile, malam ini.

Vingada menjelaskan, Fadhli memiliki karektor untuk memacu skuad Harimau Malaya bagi mendapatkan keputusan positif dalam aksi hidup mati mereka dalam kempen kelayakan.

“Saya fikir dia (Fadhli) layak dan saya yakin dia mampu memimpin pasukan dengan baik sepanjang 90 minit perlawanan nanti,” kata Vingada.

Fadhli akan menggalas tugas sebagai ‘jeneral’ Harimau Malaya selepas ketiadaan Safiq Rahim akibat penggantungan kerana menerima kad merah pada aksi berdepan Hong Kong pada 10 Oktober lalu yang menyaksikan mereka tewas 0-2.

Sementara itu, Fadhli berharap semua pemain dapat memberi kerjasama sepenuhnya di atas padang bagi memastikan kemenangan menjadi milik Harimau Malaya.

“Soal siapa kapten itu tidak penting kerana paling utama adalah semua pemain perlu beraksi dengan baik.

“Insya-Allah kami akan berusaha dan dengan doa daripada seluruh rakyat Malaysia, kami mampu mencapai keputusan positif,” katanya.

Jom kita saksikan video permainan Fadhli Shas ketika mewakili Malaysia :

Baca Juga : Ini Sebab Kenapa Mereka Harus Menghormati Bolasepak Malaysia

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments