Tuesday, June 25, 2024
HomeBERITA SEMASA3 Pemain JDT Digugurkan Dari Pasukan Utama Dan Rumours Perpindahan

3 Pemain JDT Digugurkan Dari Pasukan Utama Dan Rumours Perpindahan

Baru sebentar tadi laman facebook rasmi JDT, Johor Southern Tigers mengumumkan telah menggugurkan tiga tunggak utama untuk musim hadapan. Mereka bebas berpindah ke mana-mana kelab lain setelah ditamatkan kontrak.

Bagi kami ketiga-tiga pemain ini mempunyai kebolehan teknikal yang agak tinggi dan sangat beruntung bagi mana-mana negeri atau kelab yang mengambil mereka. Kami berharap mereka memilih kelab yang boleh menjanjikan mereka tempat di dalam kesebelasan utama nanti.

TERIMA KASIH DAN SELAMAT MAJU JAYA BUAT AZAMMUDDIN AKIL, R.GOPINATHAN DAN S. CHANTURU

Kami ingin mengucapkan terima kasih dan selamat maju jaya kepada Azammuddin Akil dan R. Gopinathan yang berasal dari Pahang serta S. Chanturu dari Kedah atas jasa dan bakti mereka ketika bersama kelab selama ini. Kerja keras dan dedikasi mereka sehingga berjaya menjulang beberapa piala sepanjang berkhidmat untuk JDT amat kami hargai.

Martin Prest, Pengarah Sukan Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim

Berikut merupakan kenyataan dari JST sendiri. Agak terkilan bagi kami kerana tidak dapat melihat R.Gopinathan untuk beraksi lebih lama bersama pasukan JDT.

Bagi Azamuddin Akil dan S. Chanturu pula mereka telah berjaya mendapat kan 5 piala ketika bersama pasukan JDT. Satu pencapaian yang membanggakan bagi mereka.

Selepas ini mereka akan berpindah ke kelab yang memerlukan khidmat mereka. Diharapkan ketika berada di kelab baru nanti mereka akan dapat lebih masa bermain.

Pemain seperti Chanturu dan Gopinathan yang mempunyai larian deras sangat di perlukan untuk pasukan yang banyak menggunakan bahagian sayap untuk menyeran.

Jika mereka mampu membuktikan pada pasukan negeri atau kelab dengan prestasi permainan mereka, tidak mustahil Nelo Vingada akan memanggil mereka untuk tugasan nasional kelak.

Kami ucapkan selamat maju jaya dan semoga beroleh lebih banyak kejayaan kelak. Gunakanlah ilmu yang diperoleh ketika bersama pasukan JDT untuk mengembangkan karier ke lebih baik.

S.Chanturu

Jom kita saksikan video beliau ketika bersama JDT :

Azamudin Akil

Jom saksikan persembahan beliau ketika bersama JDT :

R.Gopinathan

Jom saksikan video permainan beliau :

Baca Juga : 3 Sebab Kenapa Safiq Rahim Penting Untuk Pasukan Malaysia

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments